Més Llibres utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entenem que ho acceptes.
Privacitat i Política de cookies

Kwaidan. Històries japoneses de fantasmes

Kwaidan. Històries japoneses de fantasmes va ser el darrer llibre que va publicar Lafcadio Hearn en vida (el mateix 1904 va morir) i el més conegut arreu del món. Escrit en anglès, però traduït de seguida al japonès, constitueix un catàleg il·lustratiu de narracions fantàstiques d’aquell país i recull un seguit d’històries antigues sobre espectres i fets extraordinaris que l'autor rescata de l’oblit en un moment en què ni els autòctons se'n preocupaven. Aquesta edició presenta la seva obra per primera vegada en català i es completa amb una selecció de relats emblemàtics que provenen d’altres llibres del mateix Lafcadio Hearn. 

«Jo havia llegit un llibre sobre el Japó de Lafcadio Hearn i el que va escriure sobre la cultura japonesa em va despertar el desig d’anar-hi.»
Charles Chaplin

«Vaig llegir llibres de Lafcadio Hearn, i també vaig ser a casa seva. Em van impressionar molt.»
Jorge Luis Borges

«Un miracle de transplantament, d’empelt artificial: les obres d’un occidental, però escrites per un oriental.»
Stefan Zweig

«Personatge estrany, errant i exòtic, s’allunya encara més de l’esfera del real, i amb la mestria suprema d’un poeta sensible ordeix fantasies impossibles. El seu Kwaidan, escrit al Japó, cristal·litza amb habilitat i delicadesa incomparables les tradicions esborronadores i les llegendes que xiuxiuegen en aquella nació tan pintoresca.»
H. P. Lovecraft

«No tenim davant una simple antologia de contes de fantasmes. Estem llegint part del llegat oral d’una nació que no valorava o no podia dedicar-se a salvar la seva pròpia cultura. Salvant les distàncies, penseu en la Renaixença Catalana i imagineu-vos què hagués estat de la nostra llengua o cultura sense aquest moviment. Per això mateix, la tasca de Lafcadio Hearn mereix tot el reconeixement del món.»
Eloi Puig, La Biblioteca del Kraken

RECULL DE PREMSA:
PIPA I MONOCLE.
LA BIBLIOTECA DEL KRAKEN.




Amb el suport del Departament de Cultura

Autor/a: Lafcadio Hearn
Núm. col·lecció: 15
Pàgines: 192
ISBN: 9788417353063
Format: 14 x 22 cm
Enquadernació: Rústica
Traductor: Ricard Vela

Enviament gratuït a tota la península.
Temps estimat de lliurament: dos dies laborables.

Consulta ací la política de compra

Lafcadio Hearn

Lafcadio Hearn (1850-1904) va nàixer a l'illa jònica de Lèucada de pare irlandès i mare grega. Es va formar a Europa com a escriptor i traductor i va emigrar el 1869 als Estats Units per dedicar-se al periodisme. Després de viure a Cincinnatti i Nova Orleans, va ser corresponsal a l'illa de la Martinica. El 1890, quan ja era l'autor de títols com Alguns fantasmes xinesos o Chita: l'última illa, va viatjar al Japó per escriure una sèrie d'articles per a Harper's Magazine i s'hi va acabar quedant fins que hi va morir el 1904. Es va fer budista i ciutadà nipó, s'hi va casar, hi va tenir quatre fills i es va canviar el nom per convertir-se en un autor japonès, però en anglès. I va retratar la riquesa cultural i les tradicions fantàstiques del país en dotze llibres (sense comptar-hi els pòstums) amb títols com Al país dels déus, Japó: un intent d'interpretació, Kokoro o El Japó espectral.