Més Llibres utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entenem que ho acceptes.
Privacitat i Política de cookies

Educar, per a què?

Quan vam renunciar a parlar amb passió d’educació, com si no ens hi anés la vida? Què fa que l’hàgim reduït a un afer menor, avorrit, però tanmateix ineludible com a trampolí a una vida professional d’èxit? Per què tractem l’escola com una espècie d’ONG messiànica especialitzada a superar les mil i una insatisfaccions que destil·la el nostre món, des de la falta de respecte general fins a la salvació del planeta? A què treu cap que pràcticament s’hagi extingit la idea de ser mestres?

Grans o joves, segur que no se’ns acabarien les preguntes davant de la perplexitat que ens provoca mirar de cara l’educació d’avui. Fa la sensació que hi ha estudiants i mestres excel·lents, centres potents, metodologies increïblement engrescadores, però que la realitat no va d’això, que poques vegades des que existeix l’ensenyament obligatori havien estat tan desacoblats el camí de l’escola i el de l’entrada al món adult.


RECULL DE PREMSA:

DIARIO DE MALLORCA:
https://www.diariodemallorca.es/cultura/2020/05/10/joan-buades-beltran-hay-convertir/1508151.html

ARA (ARA CRIATURES):
https://criatures.ara.cat/familia/entrevista-paternitat-joan-buades-escriptor-professor_0_2433356642.html

NÚVOL:
https://www.nuvol.com/llibres/assaig/podcast-parlem-deducacio-87393

EL PUNT AVUI:
http://www.elpuntavui.cat/cultura/article/19-cultura/1751718-intentar-ser-bon-mestre-avui-es-obrir-la-ment-a-les-grans-incerteses.html

ARA:
https://www.ara.cat/societat/entrevista-professors-rebels-eso-educaco-renovacio-avaluacio-docencia_0_2409359041.html

BARCELONA METROPOLIS:
https://www.barcelona.cat/metropolis/ca/continguts/navarra-i-buades-dues-veus-necessaries-en-el-mon-educatiu-actual

EL NACIONAL:
https://www.elnacional.cat/ca/cultura/joan-buades-educar-per-que-ensenyament-educacio_462549_102_amp.html

CRÍTIC:
https://www.elcritic.cat/opinio/joan-buades/forats-negres-a-educacio-actual-entre-escola-neoliberal-i-emergencia-climatica-47760

Autor/a: Joan Buades
Núm. col·lecció: 4
Pàgines: 136
ISBN: 9788417353186
Format: 11 x 18 cm
Enquadernació: Rústica
Coberta: Pere Fuster

Alertes

Vull rebre informació sobre:

Joan Buades

Joan Buades (Inca, Mallorca, 1963) compagina la feina de professor de literatura amb la d'investigador crític sobre el poder, l'educació, la globalització, el canvi climàtic i el turisme. En la seva collita figuren assajos com On brilla el sol. Turisme a Balears abans del boom (2004), Exportando paraísos. La colonización turística del planeta (2006) o Do not disturb Barceló. Viaje a las entrañas de un imperio turístico (2009). Entre el 1999 i el 2003 va ser diputat al Parlament de les Illes Balears en representació d'Els Verds, on es va convertir en un dels principals impulsors de la implantació de la fiscalitat ambiental sobre el turisme a través de l'anomenada Ecotaxa. Amb Crui. Els portadors de la torxa, la seva primera novel·la, publicada per Més Llibres, va guanyar el Premi Crexells 2017.