Educar, per a què?

Quan vam renunciar a parlar amb passió d’educació, com si no ens hi anés la vida? Què fa que l’hàgim reduït a un afer menor, avorrit, però tanmateix ineludible com a trampolí a una vida professional d’èxit? Per què tractem l’escola com una espècie d’ONG messiànica especialitzada a superar les mil i una insatisfaccions que destil·la el nostre món, des de la falta de respecte general fins a la salvació del planeta? A què treu cap que pràcticament s’hagi extingit la idea de ser mestres?

«Es tracta d'un petit assaig molt crític, amb un llenguatge contundent, en què explica les seves experiències com a docent i qüestiona el sistema educatiu i el mateix concepte d'ensenyament que està en vigor avui en dia.»
Gustau Nerín, El Nacional

«Buades és un vell activista de les causes perdudes, de les banderes que s’han de mantenir alçades quan ningú més ho fa. (...) L'autor fa temps que va assumir aquesta idea, i això, de fet, li dona una llibertat total per opinar i crear. I és des d’aquesta llibertat que ha escrit aquest pamflet. No ho dic per mal, ans al contrari: Educar per a què? és un pamflet en el millor sentit de la tradició històrica d’aquesta paraula, un llibret d’agitació i combat.»
Amadeu Corbera, Sonograma

«No agradarà a qui no tingui ganes de plantejar-se preguntes i ser crític amb el sistema. Tampoc agradarà a qui li sembli que les coses estan bé així.»
Aida Montoya, L'Escriba


RECULL DE PREMSA:
L'ESCRIBA.
SONOGRAMA.
TV3 - TOT ES MOU.
DIARIO DE MALLORCA.
ARA (ARA CRIATURES).
NÚVOL.
EL PUNT AVUI.
ARA.
BARCELONA METROPOLIS.
EL NACIONAL.
CRÍTIC.

Autor/a: Joan Buades
Núm. col·lecció: 4
Pàgines: 136
ISBN: 9788417353186
Format: 11 x 11,8 cm

Enviament gratuït a partir de 15 euros a tota la península.
Temps estimat de lliurament: dos dies laborables.

Consulta ací la política de compra

Joan Buades

Joan Buades (Inca, Mallorca, 1963) compagina la feina de professor de literatura amb la d'investigador crític sobre el poder, l'educació, la globalització, el canvi climàtic i el turisme. En la seva collita figuren assajos com On brilla el sol. Turisme a Balears abans del boom (2004), Exportando paraísos. La colonización turística del planeta (2006) o Do not disturb Barceló. Viaje a las entrañas de un imperio turístico (2009). Entre el 1999 i el 2003 va ser diputat al Parlament de les Illes Balears en representació d'Els Verds, on es va convertir en un dels principals impulsors de la implantació de la fiscalitat ambiental sobre el turisme a través de l'anomenada Ecotaxa. Amb Crui. Els portadors de la torxa, la seva primera novel·la, publicada per Més Llibres, va guanyar el Premi Crexells 2017.