Més Llibres utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entenem que ho acceptes.
Privacitat i Política de cookies

Un Sant Jordi ben acompanyats: Jordi Ballart, Jordi de Manuel i Gerard López Fageda

14 d'Abril de 2025

67f6491f4d0709f7fcedde06.jpeg

Sant Jordi ben acompanyats

Aquest Sant Jordi comptarem amb Jordi de Manuel, Jordi Ballart i Gerard López Fageda, que signaran els seus llibres.


Tres novetats ben diferents, però amb una cosa en comú: volen fer-te gaudir i pensar.

67f7a1e26bb303ab19bc13c1.png

«Vuit graus és la temperatura de l’aigua més freda en què he nedat mai. No és cap proesa, si considerem que hi ha persones que neden en aigües polars a gairebé zero graus. A còpia d’anar gairebé cada cap de setmana de desembre a març a fer un bany a la platja, el meu cos s’ha anat adaptant a les temperatures marines d’hivern. Per què ho faig? Aquesta és la pregunta que intenta respondre aquest llibre.»


Vuit graus és la història d’una relació, la d’en Jordi i el mar. De com a partir d’un record i un desig s’inicia una recerca personal per trobar la manera de connectar amb l’aigua, la sal, l’aire; amb la natura, al capdavall, i de com aquell contacte esdevé un pilar fonamental per a la vida. Un llibre per descobrir les sensacions i motivacions de l’autor i de totes les persones que neden a l’hivern.

Llegeix-ne un fragment
Més informació
67fcb3516600a7c477c9bdd4.png

En un futur no gaire llunyà, la descoberta d’un cometa ho canvia tot. El seu pas devastarà la superfície de la Terra i posarà en perill la supervivència de la humanitat. Però abans del cataclisme, uns quants milers d’escollits marxaran a la Lluna i hi establiran una colònia.

Lara Tur, una científica especialitzada en epidèmies, n’és una.

Un crim, però, la turmenta, i per expiar-lo decideix dur a terme un experiment inèdit sobre la naturalesa humana. Una prova que transgredeix tots els principis de la bioètica.

Llegeix-ne un fragment
Més informació
67fca9f16600a7c477c9bc86.png

Néixer en el si d’una família pagesa pels volts de l’any mil als confins feréstecs del comtat d’Osona predisposava a tenir una existència curta i feixuga. I per descomptat, anònima.
 

Però aquest no va ser el cas d’Argesinda de Llaés, una de les últimes germanes del monestir de Sant Joan de les Abadesses. Ben al contrari, Argesinda va gaudir d’una vida acomodada al costat de la família més poderosa de Vic. Però tot va fer un tomb quan el bisbe d’Osona va enviar Argesinda a fer un últim servei al vilar de Sant Quirze de Besora, l’últim destí de la dona més poderosa de tots els temps: la comtessa Ermessenda de Carcassona. Un robatori temerari de conseqüències indesitjades serà clau per resoldre l’angoixa de tota una existència.

Mil anys després, dos amics amb inquietuds comunes, la Raquel i en Dani, visiten Llaés i el castell de Milany. També estan de recerca, tot i que el seu objectiu és ben diferent: la petjada tràgica que les guerres carlines van deixar en aquest racó d’Osona i el Ripollès. Però la terra magra d’aquells boscos de temps aturat els té reservada una altra troballa...

Llegeix-ne un fragment
Més informació

I tot i que no podrà ser-hi en persona, Éric Chacour ens fa arribar les seves millors paraules per agrair tot l'amor rebut per El que sé de tu.

Us deixem aquí el vídeo.

Les seves pàgines han trobat casa entre vosaltres, i això no pot fer-nos més feliços.

Ens veiem entre llibres i roses!