Més Llibres utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entenem que ho acceptes.
Privacitat i Política de cookies

L'home que llegia Miquel Strogoff

A Riba-roja d’Ebre, al costat del pantà, fa quatre anys que hi ha un nou agent rural, l’Abel Lamartí, un foraster extravagant que hi ha anat a parar després d’un llarg periple físic i anímic per Barcelona, França, Londres, Ístria, el nord d’Itàlia... I que conserva lligams i deutes indissolubles amb tots aquests llocs, com la Méline, la seva exdona; l’Ignasi, el fill que va tenir amb ella, o el seu pare, un comptable jubilat que encara viu a la seva caseta d’Horta, que li va transmetre la passió per Miquel Strogoff i que té la il·lusió de viatjar en el Transsiberià. Però entre el poble i el riu li passen coses que el trasbalsen i el col·loquen en una autèntica cruïlla existencial, com ara uns gossos salvatges als quals s’ha d’enfrontar o l’aparició de la Lise, una suïssa nòmada que també va covant els seus propis dimonis.

«Llegir Jaume Benavente és una gran aventura. Sap crear personatges i atmosferes, tensa hàbilment el relat, de vegades el detura, i, amb l’aparença de normalitat dels grans escriptors, sempre ens mostra les profundes emocions que sacsegen les vides erràtiques dels humans. No deixeu de conèixer aquest home que llegia Miquel Strogoff.»
Jordi Coca

«Un autor sòlid que ha demostrat que és capaç de traçar històries d’una rotunditat i d’una profunditat envejables.»
Jordi Cervera, CCMA

«Novel·la extraordinària, que m'ha arribat a l'ànima, com feia molt que no em passava. Sempre em sento acaronada per la veu del Jaume Benavente, per la seva capacitat d'aprofundir, per la seva honestedat humana i creativa.»
Anna Maria Villalonga, escriptora i crítica

«Jaume Benavente és un home alt de moviments lents. Li agrada córrer a la vora del Besòs. I passejar de manera atzarosa pels carrerons d’allà on sigui. També enraona de manera pausada, prenent la mida a cada paraula abans d’incorporar-la a la frase. (...) 
La seva narrativa demana una lectura lenta, com les descripcions que fa, en què barreja paisatges presents que rememoren els passats.»
Lluís Llort, El Punt Avui



RECULL DE PREMSA:
TV3.
EL PUNT AVUI.
NACIÓ DIGITAL.
EL RACÓ DE LA PARAULA.
EL FIL D'ARIADNA.
LA MÀGIA DELS LLIBRES.
EL PERIÓDICO.

Autor/a: Jaume Benavente
Núm. col·lecció: 12
Pàgines: 232
ISBN: 9788417353032
Format: 14 x 22 cm
Enquadernació: Rústica

Enviament gratuït a tota la península.
Temps estimat de lliurament: dos dies laborables.

Consulta ací la política de compra

Jaume Benavente

Jaume Benavente (Barcelona, 1958) va passar la seva primera infantesa al Brasil. Llicenciat en Belles Arts i amb estudis de guionista, ha fet de dibuixant, auxiliar de biblioteca, administratiu i conservador de museus, entre altres oficis. Autor d'una vintena d'obres, algunes de les quals han estat traduïdes a l'espanyol i a l'italià, ha escrit poesia, narrativa breu, novel·la juvenil (camp en què va guanyar el Premi Ramon Muntaner del 2005 amb Història d'amor a Sarajevo), narrativa de viatges (Viatge d'hivern a Madeira, 2004, o Dietari de Porto, 2013) i, sobretot, novel·les, entre les quals destaquen Masurca de Praia (Premi Roc Boronat 2001), Nocturn de Portbou (2003), Llums a la costa (Premi Pin i Soler 2006), El quadern de Nicolaas Kleen (2010), Lluny d'aquí (2013) i Dibuix a les fosques (2014).