Més Llibres utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entenem que ho acceptes.
Privacitat i Política de cookies

Purs homes

Tot comença amb un vídeo viral, al Senegal, en què es veu com una turba desenterra el cadàver d’un home i l’arrossega fora del cementiri. Esborronat per aquestes imatges, Ndéné Gueye, un jove professor de literatura decebut amb l’ensenyament i cansat de la hipocresia moral de la seva societat, s’hi obsessiona i comença a investigar: Qui era aquell home? Per què havien exhumat el seu cos? A totes les seves preguntes, una sola resposta: era un góor-jigéen, un «home-dona». Dit d’una altra manera, un homosexual: pecat i delicte absolut en un país on la religió regeix els costums i les relacions socials.

L’autor de La memòria més secreta dels homes (Premi Goncourt 2021) signa una novel·la colpidora al fons de la qual ressona una pregunta crucial: com es troba el coratge per ser plenament un mateix sense trair-se ni mentir-se, costi el que costi?


*

«Purs homes enganxa, et trinxa i t’humanitza en un obrir i tancar d’ulls.»
Albert Miralles, Els Experts

«Una novel·la terrible i esplèndida sobre l'homofòbia al Senegal. 'Purs homes' és d'aquells llibres que marquen. Enlluernador, amb una escriptura poètica, sensible i minuciosa.»
Yann Perreau, Les Inrockuptibles

«
Valent, colpidor, necessari i, per desgràcia, vigent.»

Martí Gironell

«Mohamed Mbougar Sarr ens va deixar bocabadats amb 'La memòria més secreta dels homes', una novel·la esplèndida. Ara toca saber d'on ve aquest autor.»
Andreu Gomila, Time Out

«L’he començat avui dematí i no puc aturar de llegir. A estones poètic, a estones trasbalsador. Posa en qüestió fets essencials, amb una mescla de coratge i bellesa.»
Xisca Homar

«Narra una història amb una veu clara i molt visual. Tant que se’n podria fer una pel·lícula (...). No deu ser gens fàcil parlar d’un tema tan tabú i perseguit al propi país d’origen. Així Mbougar Sarr ens demostra que la valentia no és segell exclusiu d’homes blancs amb barret de cowboy.»
Carlos Bueno, Núvol

«Purs homes és una de les traduccions més esperades després de l’èxit de La memòria secreta més secreta dels homes. (...) La torrencial humanitat amb la que desafia el text és un compromís amb els seus lectors, amb les bones lletres i amb els drets humans.»
Clara Asín, El Nacional

«Un llibre brutal (...) Una novel·la que comença molt forta (...) Se't queda al cap, més enllà de l'última pàgina.»
Marc Cerrudo, Els Experts

«Un text breu i colpidor sobre la terrible situació dels homosexuals al Senegal. Un al·legat poètic i instrospectiu a favor de la llibertat. Una delícia per a la ment i per a l’esperit. D’aquelles obres que encara et permeten creure en la literatura
Anna Maria Villalonga

«Cuando Mbougar Sarr pone en marcha su apisonadora literaria, esa que muchos emparentan con Bolaño, acciones y reflexiones se suceden en un in crescendo de difícil suspensión
Gema Monlleó, Détour

«Amb tota la nuesa, sense eufemismes, amb un llenguatge descarnat i necessari alhora
Nati Comas, Sonograma

«Una novel·la que recomano molt, ben escrita, ben tramada, que des de la distància cultural ens proposa un conflicte ben conegut, una literatura que explicant abismes busca ponts.»
Anna Tomàs Mayolas, 3 de vuit

«Que escriu meravellosament bé, ja ho sabia. Però, com preveure la plantofada a mà oberta d'aquesta lectura? Hi ha llibres que t'enfronten amb el món, amb les idees i contra tu mateix. I que necessari»
Paula Valls




RECULL DE PREMSA:

NUVOL.
L'ILLA DELS LLIBRES.
EL NACIONAL.
ELS EXPERTS.
DÉTOUR.
3 DE VUIT.
SONOGRAMA.
LA CENTRAL.
UN LIBRO AL DÍA
FANFAN.
LA VEU DELS LLIBRES.






Autor/a: Mohamed Mbougar Sarr
Núm. col·lecció: 42
Pàgines: 160
ISBN: 9788417353476
Format: 14 x 22 cm
Enquadernació: Rústica
Traductor: Oriol Valls
Coberta: Carles Barrios

Enviament gratuït a tota la península.
Temps estimat de lliurament: dos dies laborables.

Consulta ací la política de compra

Mohamed Mbougar Sarr

Mohamed Mbougar Sarr va néixer el 1990 a Dakar i va créixer a Diourbel. Va estudiar al Pritaneu Militar de Saint-Louis i, després de traslladar-se a França, a l’institut Pierre d’Ailly de Compiègne i a l’Escola d’Estudis Superiors en Ciències Socials. El novembre del 2021 va rebre el Premi Goncourt per la novel·la La memòria més secreta dels homes, per la qual cosa es va convertir en el primer escriptor senegalès a rebre aquest guardó.

© Fotografia: DR