Més Llibres utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entenem que ho acceptes.
Privacitat i Política de cookies

Nits de pesta

La nova novel·la del Nobel de Literatura turc Orhan Pamuk. Una història coral d’amor i revolta en temps de pesta. Una vibrant ficció històrica que ens toca molt de prop.

Primavera de 1901: una epidèmia de pesta fa estralls entre els habitants de l’illa de Minguer, 29a província de l’imperi Otomà. El sultà Abdülhamit primer hi envia el seu inspector en cap de salut, el químic Bonkowski Paixà, i el jove i exitós doctor Nuri, que viatja acompanyat de la seva dona, Pakize Sultan, neboda del sultà. A l’illa també hi trobaran el jove oficial otomà Major Kâmil; la illenca Zeynep, de qui aquest últim està enamorat; el governador Sami Paixà, desbordat per la situació, i la seva bella amant Marika.

Nits de Pesta és la història d’aquests personatges, de les relacions que s’estableixen entre ells, del seu esforç constant per fer complir les prohibicions de la quarantena imposada i de la guerra contra l’epidèmia, les tradicions de l’illa i, finalment, les friccions sorgides davant l’amenaça de la mort.

Traduïda del turc al català per Xavier Gaillard Pla.



«Entre la novel·la detectivesca i l’epopeia històrica, Nits de pesta és una obra brillant.»
Anna Carreras, Núvol

«Pamuk és el més gran dels escriptors vius.» Le Point

«Pamuk és un escriptor incomparable que ens ha ofert les seves millors obres després del Nobel.» The Independent

«No és ni un ideòleg, ni un polític, ni un periodista. Orhan Pamuk és un novel·lista immens.» The New York Times

«Veurem les maquinacions polítiques, els enfrontaments nacionalistes, el xoc entre religions i cultures que esclaten en un moment de crisi i com s'encara individualment i col·lectivament la pandèmia en aquesta illa fictícia i que ara (tot i que Pamuk va escriure el llibre abans del coronavirus) ens sembla tan real. Una novel·lassa!»
Llibreria Mitja Mosca 

«Com he disfrutat amb aquest llibre! Conflicte cultural, intrigues polítiques, amor, novel·la negra. Història amb moltes històries. I la pandèmia.»
Àngels Freixa

«Nits de pesta és un Pamuk en estat pur i ens recorda contínuament per què van atorgar-li el premi Nobel (...). Són 827 pàgines de bona literatura.»
Lluís-Anton Baulenas, Ara Llegim


RECULL DE PREMSA:
ARA LLEGIM.
EL PUNT AVUI
.
TOT EL TEMPS DEL MÓN
.
MÉS 324
.
NÚVOL
.
DIARI DE TARRAGONA
.
LA VANGUARDIA
.
EL PERIÓDICO
.
VILAWEB
.
ARA
.
LA REPÚBLICA.
LA VANGUARDIA
.
L'ILLA DELS LLIBRES.
MITJA MOSCA
.
GIRONA FM
.
Conxa Parramon.

Autor/a: Orhan Pamuk
Núm. col·lecció: 36
Pàgines: 827
ISBN: 9788417353384
Format: 14 x 22 cm
Enquadernació: Rústica

Enviament gratuït a tota la península.
Temps estimat de lliurament: dos dies laborables.

Consulta ací la política de compra

Orhan Pamuk

Orhan Pamuk (Istanbul, 1952) va començar a publicar novel·les als vint-i-dos anys. Va publicar la primera el 1982, però no va ser fins tres anys més tard, amb El castell blanc, que la seva obra va començar a tenir repercussió internacional. La consagració definitiva li va arribar amb Em dic Vermell (1990), La vida nova (1994) i Istanbul, ciutat i records (2003), una obra única que barreja memòries de joventut amb un retrat seductor d'una de les ciutats més fascinants del món. L’octubre del 2006 va ser distingit amb el Premi Nobel de Literatura, un guardó que s'afegia a reconeixements com ara el Premi IMPAC de Dublín, el Médicis francès a la millor obra estrangera o el Premi de la Pau dels llibreters alemanys.