Més Llibres utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entenem que ho acceptes.
Privacitat i Política de cookies

Istanbul

Nova edició revisada de l’obra mestra del Nobel turc de Literatura.

Orhan Pamuk reconeix en el destí d’Istanbul el seu propi destí, i per això en aquesta obra, elogiada per la crítica internacional, barreja memòria personal de la seva ciutat amb la història, la cultura i les tradicions d’un dels indrets més fascinants del món, a mig camí entre Europa i Àsia. Així, Istanbul esdevé, a més d’un retrat autobiogràfic original i irresistible, una bella declaració d’amor. I és l’obra que va consagrar Pamuk a escala internacional, considerada per molts el seu millor llibre.

«Hi ha autors, com Conrad, Nabokov o Naipaul, que han acon­seguit escriure amb èxit canviant de llengua, de nació, de cultura, de país, de continent i fins i tot de civilització. I sé que, de la mateixa manera que la seva identitat creativa ha guanyat força amb l’exili o amb l’emigració, el que a mi m’ha determinat ha sigut el fet de mante­nir-me lligat a la mateixa ciutat, al mateix carrer, a la mateixa casa, mirant el mateix paisatge. El destí d’Istanbul és el meu destí: hi estic lligat perquè aquesta ciutat és el que m’ha fet ser el que soc», ha dit Pamuk. 



«Perquè hi ha ciutats que marquen, amb tinta i foc, el destí d’una vida. És el que aconsegueix Istanbul amb Orhan Pamuk: tots dos són el que són perquè estan absolutament lligats. Aquest llibre apassionant, que mescla història personal amb relat cultural i col·lectiu, és un extraordinari viatge psicogeogràfic i una entranyable carta d’amor amb ombres i llums. Una absoluta obra mestra.»
Jaume C. Pons Alorda

«Aquest llibre és irresistiblement seductor, i el seu poder de seducció no rau pas en l’autoretrat de l’autor, sinó en la seva identificació poètica amb Istanbul.»
Jan Morris, The Guardian

«Deliciosa, profunda, meravellosament original.»
Alberto Manguel, The Washington Post

«[Pamuk] dibuixa un retrat brillant de la ciutat que durant molt de temps ha calat la seva imaginació. (...) Istanbul va més enllà d’un relat de la privació de drets. Evocant els canvis graduals en el paisatge urbà, i en les mateixes cares dels habitants d’Istanbul, Pamuk exposa la decadència ­–però no pas la caiguda– d’una gran ciutat.»
Amos Elon, The New York Review of Books

«Pamuk és el més gran dels escriptors vius.»
Le Point

«Pamuk és un escriptor incomparable que ens ha ofert les seves millors obres després del Nobel.»
The Independent

«No és ni un ideòleg, ni un polític, ni un periodista. Orhan Pamuk és un novel·lista immens.»
The New York Times

«El llibre té aires d’autobiografia, ja que conté referències a la història personal i familiar de l’autor, tot i que els viatgers més curiosos pel llegat històric també poden usar el llibre com a guia turística.»
Josep Palomero, Quaderns d'El Periódico Mediterráneo




RECULL DE PREMSA: 
AMB ÈMFASI.
ARA LLEGIM
.
CATORZE
QUADERNS (EL PERIÓDICO).


Autor/a: Orhan Pamuk
Núm. col·lecció: 37
Pàgines: 453
ISBN: 9788417353414
Format: 14 x 21,5 cm
Enquadernació: Rústica
Traductor: Carles Miró i Emma Piqué
Coberta: Pep Boatella

Enviament gratuït a tota la península.
Temps estimat de lliurament: dos dies laborables.

Consulta ací la política de compra

Orhan Pamuk

Orhan Pamuk (Istanbul, 1952) va començar a publicar novel·les als vint-i-dos anys. Va publicar la primera el 1982, però no va ser fins tres anys més tard, amb El castell blanc, que la seva obra va començar a tenir repercussió internacional. La consagració definitiva li va arribar amb Em dic Vermell (1990), La vida nova (1994) i Istanbul, ciutat i records (2003), una obra única que barreja memòries de joventut amb un retrat seductor d'una de les ciutats més fascinants del món. L’octubre del 2006 va ser distingit amb el Premi Nobel de Literatura, un guardó que s'afegia a reconeixements com ara el Premi IMPAC de Dublín, el Médicis francès a la millor obra estrangera o el Premi de la Pau dels llibreters alemanys.