Més Llibres utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entenem que ho acceptes.
Privacitat i Política de cookies

Escapisme

L’Aitor no té una vida regalada. Se sent maleït i li sembla que tot el que toca se li podreix entre els dits. La vida es precipita i a vegades ens atropella, però hi ha barris, hi ha famílies, hi ha persones que semblen estar sempre en el punt de mira d’una mena de déu psicòpata.

Marc Moreno compon un mosaic tarantinià de fracassos, la història sotragada d’un antiheroi de l’extraradi de Barcelona que ha fet de l’escapisme el seu estil de vida, de supervivència: no hi va ser quan el necessitava la Sofi, la mare de la seva filla; és incapaç de plantar cara al mala peça del seu germà gran, i ara que la mare és a l’hospital, no gosa traspassar la porta de l’habitació per veure si se’n surt o no. Però les coses encara poden empitjorar.

Els personatges d’Escapisme no encaixen ni tan sols entre ells: són peces defectuoses d’un trencaclosques condemnat als marges.

«Escapisme, de Marc Moreno, ofereix una trama de baixos fons, un mosaic de perdedors i antiherois, ambientada a la Verneda, barri que l’autor coneix bé i que ja ha utilitzat en altres obres seves, com ara Temps de rates, amb què va guanyar el premi Crims de Tinta.»
Lluís Llort, El Punt Avui

«El punt més original d’aquesta història és el narrador. Sembla com si el propi autor s’adrecés de tant en tant al protagonista, interrogant-lo i alliçonant-lo sense que aquest se n’adoni (i de retruc interpel·lant al lector). La narració és àgil i propera, amb punts de sarcasme i humor negre.»
Mixa, Paraula de Mixa

«La veu narrativa freda i distant contrasta amb una segona veu molt més intimista i de caire retòric; és la veu interior de l’Aitor. Un recurs molt intel·ligent per tal d’entrar encara més en l’ànima del personatge. Val la pena seguir de ben a prop en Marc Moreno si això és el que ens promet. Amb aquest amb estil definit com a tarantinià per tots els mitjans, torna a presentar una novel·la impossible de deixar aparcada.»
Irene Solanich, La Llança

«Amb profundes reflexions al voltant de la paternitat i farcit de mirades sobre com el nostre passat configura i dona forma al nostre present, Escapisme ens proposa un viatge a través de la lluita contra un mateix i contra la classe social establerta.»
Ignasi Ventura, Núvol 

«Escapisme no és una novel·la d’enigma, policíaca ni procedimental, és una novel·la més negra, de baixos fons, una temàtica poc habitual entre els autors que escriuen en català. En aquesta ocasió, però, Moreno ha volgut aprofundir en les relacions familiars, d’amor i desamor entre els personatges.»
Robert C Martínez, A cop de cultura


 

RECULL DE PREMSA:

L'ESCRIBA.
PARAULA DE MIXA
.
TARADELLCOM.
ARA CRIATURES.
NÚVOL.
LA LLANÇA (EL NACIONAL).
EL PUNT AVUI (1).
EL PUNT AVUI (2).
ESPÈCIES PROTEGIDIES (LA SER).
LA PETITA LLIBRERIA.
TU MATEIX LLIBRES.
EN CLAU DE NEGRE.
TV3.
NEGRA Y MORTAL.
A COP DE CULTURA

Autor/a: Marc Moreno
Núm. col·lecció: 23
Pàgines: 216
ISBN: 9788417353179
Format: 14 x 22 cm

Enviament gratuït a tota la península.
Temps estimat de lliurament: dos dies laborables.

Consulta ací la política de compra

Marc Moreno

Marc Moreno (Barcelona, 1977) és periodista i escriptor. Ha publicat mitja dotzena de novel·les negres, entre les quals Temps de rates, amb què va guanyar el Premi «Crims de Tinta» a la millor novel·la negra en català, i que ha estat traduïda al castellà i l'italià. L'any 2017 va rebre el Premi «Continuarà» de cultura que atorga RTVE Catalunya.