Més Llibres utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entenem que ho acceptes.
Privacitat i Política de cookies

Tres dones

British Book Award al millor llibre de narrativa de no-ficció (2020)

Lisa Taddeo va travessar els EUA durant vuit anys per entrevistar-se amb dones ben diverses i parlar-hi sobre el desig sexual. Va acabar triant-ne tres per la narrativitat i la intensitat de les seves històries.

El resultat és una apassionant novel·la de no-ficció, una mena d’A sang freda de Truman Capote, però sobre el desig sexual femení. Les tres dones protagonistes són la Maggie, una noia de Dakota del Nord que va tenir una relació amb un professor casat de l’institut; la Lina, mestressa de casa, d’Indiana, víctima, de jove, d’una violació en grup; i la Sloane, propietària d’un restaurant a Rhode Island, que practica trios amb el seu marit.

«En les històries en què el desig era alguna cosa que no es podia controlar, quan l’objecte del desig imposava la narrativa, va ser on vaig trobar l’esplendor i el patiment més grans», escriu Taddeo.

El propi editor, Jordi Martín Lloret, afegeix que «el llibre no parla només de sexe i desig, sinó també de manipulació, d’abús de poder, de mancances, com a resultat de segles de societat patriarcal. Pot ajudar, tant a homes com dones, a entendre moltes coses de nosaltres mateixos».

«Lisa Taddeo explora tres testimonis i les seves cicatrius afectives, i sacseja la seva recerca d’anys fins a convertir-la en aquest llibre: una proesa híbrida de periodisme i narrativa, una denúncia immersiva sobre les males decisions preses sota els efectes del desig i l’enamorament.»
Marta Orriols, autora d’Aprendre a parlar amb les plantes

«Intel·ligent, emocionant i amb passatges terribles, la principal virtut de Tres dones és que parla del desig femení parlant del desig personalíssim de tres dones concretes.»
Pere Antoni Pons, Ara

«Tres dones que la periodista Lisa Taddeo retrata amb una senzillesa aparent, farcida de subtileses i detalls, cavant en el desig femení, amb una lírica tan esplèndida com punyent.»
Gemma Busquets, La República (El Punt Avui)

«Si els mecanismes del desig et provoquen reflexions, no podràs deixar aquest llibre. L'autora es va embrancar a fer entrevistes durant vuit anys arreu dels Estats Units per construir aquesta meravella on el periodisme i la narrativa conviuen sense problemes.»
Lídia Penelo, Públic

«Taddeo explora, a través de l'experiència de tres dones, el desig sexual, l'abús de poder i la manipulació a conseqüència de segles de societat patriarcal. Un testimoni colpidor i tan real que ens pot ajudar a entendre millor als altres i a nosaltres mateixes.»
Llibreria La Memòria

«Tres dones m'ha atrapat i m'ha fet submergir-me en la construcció del desig i en les vides de na Maggie, na Lina i n'Sloane, però sobretot, en com de difícil ho tenim sempre tot i per tot: sempre sospitoses de fer-ho malament... I encara sobrevivim.»
Irene Jaume, llibreria La Ciutat Invisible 

«Tres dones s’ha convertit en un fenomen editorial també per la proximitat de l’estil de Taddeo al verisme del Nou Periodisme.»
Irene Savio, El Periódico

«Clàssic instantani del feminisme.»
La Razón

RECULL DE PREMSA:
ARA (ENTREVISTA).
FET A MIDA
.
EL PERIÓDICO
.
LLIG-ME
 (VÍDEO).
EL QUINZE (PÚBLIC).
LA REPÚBLICA (EL PUNT AVUI).
ARA LLEGIM.
ENCUENTROS Y DESENCUENTROS.
NÚVOL.
EL PAÍS.
LA RAZÓN.
ELS EXPERTS.
GOODREADS.




Amb el suport del Departament de Cultura

Autor/a: Lisa Taddeo
Núm. col·lecció: 24
Pàgines: 384
ISBN: 9788417353209
Format: 14 x 22 cm
Traductor: Vela Pàmies, Ricard

Enviament gratuït a tota la península.
Temps estimat de lliurament: dos dies laborables.

Consulta ací la política de compra

Lisa Taddeo

Lisa Taddeo ha col·laborat amb New York, Esquire, Elle i Glamour, entre moltes altres publicacions. Part de la seva obra de no-ficció ha estat inclosa en les antologies Best American Sports Writing i Best American Political Writing, i els seus relats han guanyat dos premis Pushcart. Viu a Nova Anglaterra amb el marit i la filla.