Més Llibres utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entenem que ho acceptes.
Privacitat i Política de cookies

La vida normal

L’Eliete és una dona normal de poc més de quaranta anys. Les filles no hi són quasi mai i amb el marit s’hi comunica més per Facebook que quan és a casa. Però de tant en tant passen coses i la rutina es trenca. L’àvia ha caigut i perd el cap, i de sobte l’ombra del dictador Salazar comença a planar per damunt de la família... Mentrestant, l’Eliete decideix explorar els horitzons de Tinder.

Amb una prosa magnètica, Cardoso ha creat un personatge polièdric i amb molta força, amb què reflexiona sobre la vida (aparentment normal) de tres generacions de dones portugueses.

«El darrer llibre que ha arribat a casa sembla un acudit, tot i que és una joia d’una escriptorassa brutal que us recomano molt: Dulce Maria Cardoso. El llibre es diu La vida normal. I francament, m’ha fet riure veure que el món continua rodant. Cuideu-vos i cuidem-nos.»
Sebastià Bennassar, Revista Bearn (17/03/2020)

«Una reflexió brillant sobre els canvis del món, a la família i a les relacions personals, una recomanació sense reserves.»
Ramona Pérez, Amb èmfasi

«Una novel·la que, lluny d’enaltir l’extraordinari, honora la normalitat i aixeca les veus que passen desapercebudes.»
Laura Galve, Núvol

«La novel·la podria emmarcar-se en el corrent d’obres que volen donar veu a l’experiència femenina -podria ser la parenta portuguesa d’Aprendre a parlar amb les plantes, de Marta Orriols, perquè les dues protagonistes es neguen a flotar en el victimisme.»
Irene Pujadas, Ara Llegim

«Un text tan actual que espanta, perquè retrata en molts punts persones que potser coneixem. Això sí, ho fa amb una certa ironia»
Mònica López, La guia de Reus

RECULL DE PREMSA:
LA GUIA DE REUS.
ARA LLEGIM.
AMB ÈMFASI.
NÚVOL.
EL PAÍS.
BIB. DE LLEIDA.




Amb el suport del Departament de Cultura

Autor/a: Dulce Maria Cardoso
Núm. col·lecció: 25
Pàgines: 272
ISBN: 9788417353193
Format: 14 x 22 cm
Traductor: Comellas, Pere

Enviament gratuït a tota la península.
Temps estimat de lliurament: dos dies laborables.

Consulta ací la política de compra

Dulce Maria Cardoso

Dulce Maria Cardoso va néixer a Trás-os-Montes l’any 1964. Ha publicat les novel·les O Retorno (El retorn, 2011, Premi Especial de la Crítica; Llibre de l’Any dels diaris Público i Expresso), O Chão dos Pardais (El terra dels pardals, 2009, Premi PEN Club Portuguès i Premi Ciranda), Os Meus Sentimentos (Els meus sentiments, 2005, Premi de la Unió Europea per a la Literatura) i Campo de Sangue (Camp de sang, 2001, Premi Acontece; escrit amb una beca de creació literària del Ministeri de Cultura de Portugal). Els seus llibres s’han traduït a diverses llengües i s’han publicat a més de vint països. La traducció anglesa d’O Retorno, l’any 2016, va rebre l’English PEN Translates Award.

L’obra de Dulce Maria Cardoso s’estudia en universitats de diversos països i ha sigut objecte d’adaptacions al cinema i al teatre. L’any 2012 va rebre de l’estat francès la condecoració de la Cavalleria de l’Ordre de les Arts i les Lletres.