Més Llibres utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entenem que ho acceptes.
Privacitat i Política de cookies

Inventari de coses perdudes

Tuanaki, el tigre del Caspi, l’unicorn de Guericke, la Vil·la Sacchetti, El noi de blau de Murnau, els cants d’amor de Safo, el palau dels Von Behr, els set llibres de Mani, El port de Greifswald de Caspar David Friedrich, el jardí enciclopèdic, el Palau de la República i les selenografies de Kinau: coses extintes, desaparegudes i, en alguns casos, oblidades. Judith Schalansky (autora del best-seller Atles d’illes remotes) combina ara història, records personals i ficció per bastir un museu integrat per dotze peces d’altíssima intensitat literària, cadascuna inspirada en una cosa fascinant que ja no tornarà.

«El llibre més meravellós de l’any: amb aquest exercici d’aplegar coses desaparegudes i convertir el conjunt en una gran obra literària, l’autora i dissenyadora ha aconseguit fer màgia.»
Alexander Cammann, Die Zeit

«Schalansky escriu en la tradició de la lliure associació d’idees del seu compatriota W. G. Sebald. I com ell, està fascinada per l’arcà, l’excèntric i el perifèric.»
Rupert Christiansen, The Daily Telegraph

«Si mai escric un llibre com Inventari de coses perdudes, de la Judith Schalansky, dedicaré un capítol al dia que en un rampell vaig comprar entrades i vaig volar fins a Palma per assistir a l’últim concert dels Antònia Font perquè em va semblar que hi havia de ser.»
Eva Piquer, No ho sé (Rac1)

«Algú que busca, algú que es posa en la pell d’aquells que potser ho van viure. Vides imaginades que es barregen amb la història, amb la recerca i l’assaig, un viatge curiós i interessant que ens recorda allò efímer. Som finits. Desapareixerem.»
Inés Macpherson, Encuentos y desencuentos

«Un desafiament en tota regla a l’estanquitat dels gèneres, als encontillaments excessius, constituint al remat un mosaic de mixtures, maneres i estils que acaba per conformar un brillant calidoscopi de les meravelles del món, del talent ja consagrat de Judith Schalansky i dels camins infinits de la literatura per a transmetre, en formats atrevits i atractius, veritat i bellesa.»
Toni Sabater, Culturplaza

«Estranya i addictiva rara avis (...) Des d’una obra d’art cremada, fins a un esquelet del segle XIV d’un suposat unicorn. Objectes, mites, que Schalanksy explica amb una credibilitat i una solvència i un rigor que recorden els millors relats de l’Zweig (...) Trenca amb el que llegim habitualment, aporta idees... i ens pot fer pensar molt.»
Anna Nicolau, de la llibreria Les Voltes

«Inventari de coses perdudes no es redueix a una operació arqueològica, sinó que omple els buits de la història amb una ficció de vegades punyent, de vegades suau, i sempre original.»
Núria Baños, Sonograma

«Aunque sea un ensayo con una rigurosa dimensión historiográfica y con evidentes toques de ficción, también tiene algo de poesía visionaria, de acertijo, de truco de magia. Es un libro que le hubiera gustado a Borges.»
Pere Antoni Pons, Última Hora Mallorca

«L'experta en illes remotes i móns perduts. Un llibre que n'amaga molts. Quina delícia llegir-lo, la veritat!»
Anna Gual, poeta

«Que bé que escriu la Judith Schalansky!»
Mònica Batet, autora de Nou illes al nord

«El primer que han de fer després d'esmorzar és anar a la seva llibreria de capçalera i comprar-se aquest llibre, l'efecte serà transformador. El talent de Judith Schalansky ens ajuda a pensar.»
Xavier Graset, Més 324


RECULL DE PREMSA:
NÚVOL.
EL PUNT AVUI (2)
.
ARA LLEGIM (2)
.
KOSMOPOLIS 2022
.
MÉS 324
.
BABELIA
.
LA VANGUARDIA
.
CULTURAS (LA VANGUARDIA)
.
ÚLTIMA HORA MALLORCA
.
CAFÉ LIBRERÍA.
SONOGRAMA
.
CULTURPLAZA
.
ARA LLEGIM.
LLIBRES, PÍXELS I VALORS (RNE4)
.
NO HO SÉ (RAC1).
EL PUNT AVUI.
STROLIGUT.
ENCUENTOS Y DESENCUENTOS.
CATORZE.
ARA (BALEARS).
UN LIBRO AL DÍA.




Amb el suport del Departament de Cultura

Autor/a: Judith Schalansky
Núm. col·lecció: 26
Pàgines: 288
ISBN: 9788417353223
Format: 14 x 22 cm
Traductor: Bosom Rodríguez, Maria
Coberta: Judith Schalansky

Enviament gratuït a tota la península.
Temps estimat de lliurament: dos dies laborables.

Consulta ací la política de compra

Judith Schalansky

Judith Schalansky (Greifswald, 1980) viu a Berlín i és escriptora, editora i dissenyadora gràfica. La seva obra, que inclou el best-seller internacional Atles d’illes remotes i la novel·la El coll de la girafa, ha estat traduïda a més de vint idiomes. El 2011 van posar el seu nom a un asteroide: el 95247 Schalansky.