Més Llibres utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entenem que ho acceptes.
Privacitat i Política de cookies

Les tres dimensions de la llibertat

«El capitalisme és com el foc: si el tens sota control, et donarà llum i escalfor; si no el vigiles, ho consumirà tot en el seu camí», diu el cantautor, escriptor i activista d’esquerres anglès Billy Bragg en el seu últim assaig, Les tres dimensions de la llibertat, que publica Més Llibres (traduït per Ricard Vela) amb pròleg del periodista Antonio Baños.

Es tracta d’un volum breu però potent en què Bragg parla de la necessitat d'establir, democràticament, mecanismes de control independents perquè hi retin comptes tant els governs dels estats com, sobretot, els mercats. L’autor assegura que detesta els cínics, i sosté que la responsabilitat de retre comptes és l’antídot a l’autoritarisme; que sense aquesta responsabilitat, no podrem aspirar mai a ser realment lliures.

Segons Bragg, la llibertat requereix tres dimensions per funcionar: l’autonomia personal, la igualtat i la responsabilitat de retre comptes. I el resultat és un espai tridimensional en el qual tothom pot exercir la llibertat.

Antonio Baños explica al pròleg que Bragg que va ensenyar-li «que es podia fer punk sense soroll ni crits ni banda. Que el que cal és actitud i fatxenderia»; i també que el socialisme és «tenir més mestres, més hospitals, més infermeres, més bombers», que «tothom es reconegui en l’altre, hi confiï, i que tots plegats ens sentin orgullosos de la societat».


*PLAYLIST de Les tres dimensions de la llibertat


«L’obligació de retre comptes com a antídot contra l’autoritarisme. El músic i autor Billy Bragg em va com anell al dit per mirar d’entendre aquest cony d’època. Sacseja i desperta i es necessita llapis al costat. L’acompanya un pròleg nostàlgic i deliciós d'Antonio Baños»
Marta Orriols, autora d’Aprendre a parlar amb les plantes

«La más peligrosa forma de libertad es la que está basada en la impunidad, en no ser responsable de lo que haces o dices. Son tiempos peligrosos [con Boris Johnson y Trump] en el poder»
Billy Bragg entrevistat per Xavi Sancho, Babelia, El País

«Ens parla, amb una prosa senzilla i directa, de llibertat d’expressió i de xarxes socials, de globalització i de populisme, de les accions de Margaret Tatcher i Ronald Reagan i del naixement del neoliberalisme i les seves formes i conseqüències. Ens parla de nosaltres i de la forma en què podem començar a pensar-nos a nosaltres i als altres»
Inés Macpherson, Encuentros y desencuentros

«Bragg tritura neofatxes i apòstols de la privatització amb la frescor i precisió amb què dispara cançons»
Ricard Martín, Time Out


RECULL DE PREMSA: 

TIME OUT.

ENCUENTROS Y DESENCUENTROS.

EL PAÍS.


 

Autor/a: Billy Bragg
Núm. col·lecció: 5
Pàgines: 96
ISBN: 9788417353216
Format: 14 x 22 cm
Enquadernació: Rústica
Traductor: Ricard Vela Pàmies
Coberta: Imatge de Riki Blanco

Alertes

Vull rebre informació sobre:

Billy Bragg

Referent de la contracultura britànica dels anys vuitanta i, actualment, un dels intel·lectuals d’esquerres més valorats al Regne Unit, Billy Bragg (Barking, Essex, 1957) és cantautor, escriptor i activista polític. En la seva discografia destaquen els àlbums Life's a Riot with Spy vs. Spy, Talking with the Taxman About Poetry, Don't Try This at Home, England, Half English i Tooth and Nail. Ha publicat A Lover Sings, un recull de les seves cançons més conegudes, i els assajos The Progressive Patriot i Roots, Radicals and Rockers: How Skiffle Changed the World.