Més Llibres utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entenem que ho acceptes.
Privacitat i Política de cookies

Les tres dimensions de la llibertat

«El capitalisme és com el foc: si el tens sota control, et donarà llum i escalfor; si no el vigiles, ho consumirà tot en el seu camí», diu el cantautor, escriptor i activista d’esquerres anglès Billy Bragg en el seu últim assaig, Les tres dimensions de la llibertat, que publica Més Llibres (traduït per Ricard Vela) amb pròleg del periodista Antonio Baños.

Es tracta d’un volum breu però potent en què Bragg parla de la necessitat d'establir, democràticament, mecanismes de control independents perquè hi retin comptes tant els governs dels estats com, sobretot, els mercats. L’autor assegura que detesta els cínics, i sosté que la responsabilitat de retre comptes és l’antídot a l’autoritarisme; que sense aquesta responsabilitat, no podrem aspirar mai a ser realment lliures.

Antonio Baños explica al pròleg que Bragg que va ensenyar-li «que es podia fer punk sense soroll ni crits ni banda. Que el que cal és actitud i fatxenderia»; i també que el socialisme és «tenir més mestres, més hospitals, més infermeres, més bombers», que «tothom es reconegui en l’altre, hi confiï, i que tots plegats ens sentin orgullosos de la societat».

*PLAYLIST de Les tres dimensions de la llibertat.

«Les idees de Bragg sobre la necessitat de posar fre al sistema neoliberal estan molt ben explicades i connecten amb el que han escrit Thomas Piketty, Colin Crouch o fins i tot Joseph Stiglitz, que no és precisament de la FAI»
Julià Guillamon, La Vanguardia

«L’obligació de retre comptes com a antídot contra l’autoritarisme. El músic i autor Billy Bragg em va com anell al dit per mirar d’entendre aquest cony d’època. Sacseja i desperta i es necessita llapis al costat. L’acompanya un pròleg nostàlgic i deliciós d'Antonio Baños.»
Marta Orriols, autora d’Aprendre a parlar amb les plantes

«Ens parla, amb una prosa senzilla i directa, de llibertat d’expressió i de xarxes socials, de globalització i de populisme, de les accions de Margaret Tatcher i Ronald Reagan i del naixement del neoliberalisme i les seves formes i conseqüències. Ens parla de nosaltres i de la forma en què podem començar a pensar-nos a nosaltres i als altres.»
Inés Macpherson, Encuentos y desencuentos

«Bragg tritura neofatxes i apòstols de la privatització amb la frescor i precisió amb què dispara cançons.»
Ricard Martín, Time Out

«Com si fos un dels seus himnes, Les tres dimensions de la llibertat és també un cant al compromís contra l’autoritarisme i el populisme cap a on deriven determinades formes de democràcia.»
David Castillo, La República 

«Vivim en època de fúria i veus com la de Bragg són un kit de primera necessitat.»
Guillem Vidal, El Punt Avui

«Una de les funcions de llegir és que no vagis amb el lliri a la mà en la comprensió del món i tenir clar el mapa on circulem és important.»
Helena Morén, Enderrock

«Quin pròleg que s'ha cascat l'Antonio Baños!»
David Caño, poeta

«L’home que va musicar lletres inèdites del gran Woody Guthrie (aquell que duia escrit a la guitarra “This Machine Kills Fascists”) ho té claríssim: (...) Calen mecanismes de control, diu Bragg. Independents. I cal amorrar-hi, perquè hi retin comptes, els governs i, sobretot, els mercats
Jordi Benavente, L'Illa 

RECULL DE PREMSA:
LA VANGUARDIA.
ENDERROCK.
EL PUNT AVUI.
SONOGRAMA.
LA REPÚBLICA.
TIME OUT.
ENCUENTROS Y DESENCUENTROS.
EL PAÍS.
L'ILLA.




Amb el suport del Departament de Cultura

Autor/a: Billy Bragg
Núm. col·lecció: 5
Pàgines: 96
ISBN: 9788417353216
Format: 14 x 22 cm
Enquadernació: Rústica
Traductor: Vela Pàmies, Ricard
Coberta: Riki Blanco

Enviament gratuït a partir de 15 euros a tota la península.
Temps estimat de lliurament: dos dies laborables.

Consulta ací la política de compra

Billy Bragg

Referent de la contracultura britànica dels anys vuitanta i, actualment, un dels intel·lectuals d’esquerres més valorats al Regne Unit, Billy Bragg (Barking, Essex, 1957) és cantautor, escriptor i activista polític. En la seva discografia destaquen els àlbums Life's a Riot with Spy vs. Spy, Talking with the Taxman About Poetry, Don't Try This at Home, England, Half English i Tooth and Nail. Ha publicat A Lover Sings, un recull de les seves cançons més conegudes, i els assajos The Progressive Patriot i Roots, Radicals and Rockers: How Skiffle Changed the World.