Més Llibres utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entenem que ho acceptes.
Privacitat i Política de cookies

Aquest virus que ens fa tornar bojos

Abans del coronavirus, la humanitat ja havia conegut pandèmies més mortíferes. Però no s’havia confinat mai a escala mundial, ni havia produït mai tants discursos obsessius. En aquest breu assaig, el filòsof Bernard-Henri Lévy intenta fer un balanç d’aquesta Primera Por Mundial, que ha generat una realitat més inversemblant que la ficció.

El que interessa a Lévy no és pas el que el virus ha «dit», sinó el que se li ha fet dir; no són pas les «lliçons» que caldria aprendre’n, sinó el deliri interpretatiu en què tothom s’ha volgut erigir en profeta sobre «el món de després».

Una anàlisi de la crisi del coronavirus des d’un punt de vista filosòfic. Un balanç d’aquesta Primera Por Mundial, que ha generat una realitat inversemblant.

«N’han sortit molts, de llibres sobre el virus, però aquest és un assaig breu, escrit en directe pel filòsof francès Bernard-Henri Lévy, amb la pandèmia encara en un punt àlgid, i amb una certa voluntat polèmica. Però Lévy hi diu coses que trobo prou encertades. Hi destaca per exemple el fet que al llarg de la història la humanitat ja havia patit altres pandèmies, però que mai abans s’havia hagut de confinar a escala mundial ni s’havia generat mai tant el discurs de la por. I això és el que ell anomena la Primera Por Mundial. (...) Una anàlisi crítica i d'urgència, prou interessant.»
Eva Piquer, No ho sé (Rac1)

«Una lectura que ens duu a una certa "comoditat" en la incertesa, que és molt millor que les "veritats absolutes" que ens donen els mitjans (...) Ens recorda que la pandèmia ens ha aïllat, ha simplificat els noticiaris... la qual cosa no vol dir que s’hagin resolt totes les tragèdies que ens presentaven les setmanes anteriors.»
Ramona Pérez, Amb èmfasi

RECULL DE PREMSA:

NO HO SÉ (RAC1).

AMB ÈMFASI.

ABC.

Autor/a: Bernard-Henri Lévy
Núm. col·lecció: 6
Pàgines: 64
ISBN: 9788417353285
Format: 14 x 22 cm
Enquadernació: Rústica
Traductor: Ferran Ràfols Gesa
Coberta: Imatge de Riki Blanco

Alertes

Vull rebre informació sobre:

Bernard-Henri Lévy

Bernard-Henri Lévy és catedràtic de filosofia. Hereu de Michel Foucault, alumne de Georges Canguilhem i autor d’una tesi doctoral dedicada a la història de la medicina, és un dels intel·lectuals actuals més indicats per reflexionar sobre la crisi provocada per l’aparició del coronavirus.